ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A Győri Tankerületi Központ által fenntartott köznevelési intézmények működéséhez kapcsolódóan, a gyermekek, a tanulók és törvényes képvoselőik részér...

A Szepesség gyöngyszemei – Rákóczi nyomában

Kategória : Főoldal Létrehozva: 2023.05.16 19:45

Határtalanul kirándulás

2023.04.26-28.

A Szepesség gyöngyszemei – Rákóczi nyomában

 

A 2022/23-as tanévben iskolánk 7. évfolyamos diákjai ismét részt vettek a Határtalanul programban és megismerkedhettek a Felvidék földrajzi és történelmi nevezetességeivel, jeles személyiségeivel és a határon túli magyarság életével.

A kirándulás előtti ráhangólódás jó lehetőséget biztosított arra, hogy a gyerekek képet kapjanak a magyarság elhelyezkedéséről a Kárpát-medencében az I. világháború és a trianoni békediktátum előtti és az azt követő időszakban.

A háromnapos kirándulás alatt megismertük a Felvidék egy kis szeletét Rozsnyótól Kassáig, megtekintettük kulturális nevezetességeit, természeti kincseit és ízelítőt kaptunk a magyar vonatkozású kulturális értékekből, örökségből. 

Tovább

Határtalanul kirándulás

Kategória : Főoldal Létrehozva: 2023.05.16 19:40

Fligh Virág 7. b

Határtalanul kirándulás

Első nap első megállója a csicsói iskola látogatása volt. Innen az utunk Rozsnyóra vezetett ahol megnéztük a Ferencesek templomát, a Szent Anna templomot és az Őrtornyot. A tér északi oldalának domináns épületeihez tartozik a Ferencesek temploma és kolostora. A Ferencesek 1733-ban érkeztek Rozsnyóra. A templomot a 18. század második felében kezdték el építeni. Az építkezést négyszer is tűzeset érte.

Tovább

Élménybeszámoló a határtalanul kirándulásról

Kategória : Főoldal Létrehozva: 2023.05.16 19:39

Both Botond 7.a

Élménybeszámoló a határtalanul kirándulásról

2023. április 26 - 28-án, a Határtalanul program keretében, a Felvidéken jártunk a 7. évfolyammal.

Korán kellett kelni, a hosszú út miatt. ¾ 6-kor már gyülekezetünk az iskola előtt. A kirándulásunkat busszal tettük meg, amelyben a két 7. osztály és tanáraink kényelmesen elfértünk. Nem szeretek utazni, de a buszozás a vártnál jobban sikerült. A buszon középen Pfiszterer Márk mellett ültem. A szállásunkig a hosszú utat több állomás szakította meg. A hosszú út alatt beszélgettünk, nevettünk és filmet néztünk, de megcsodáltuk a fantasztikus tájat is. Lélegzetelállító hegyeket, dombokat, várakat láttunk. Sok fotót készítettem.

Tovább

Egy százalék

Kategória : Főoldal Létrehozva: 2023.03.23 17:15

TISZTELT SZÜLŐ, TISZTELT SEGÍTŐNK!

 

A parlament döntése alapján az adózó állampolgárok személyi jövedelemadójuk egy százalékát közcélra fordíthatják. Ezt majd a tanulóinkkal eljuttatott nyilatkozattal, illetve az SZJA bevalláskor ÖN is megteheti.

Szeretnénk, ha az előző évekhez hasonlóan, ebben az esztendőben is sokan döntenének úgy, hogy az iskola alapítványát támogatják a befizetett adójuk egy százalékával!

Iskolánk tanulóinak - az Ön - gyermekének, munkáját, tanulását segítendő jött létre a " TANULÓINKÉRT ALAPÍTVÁNY". Alapítványunk alapító okiratában szerepel a " Gönyűi Általános Iskola tanulói részére oktatási, nevelési, művelődési feladatok ellátásához szükséges korszerű feltételek biztosítása, műszaki, technikai eszközök beszerzése, karbantartása"

Az elmúlt évek során a felajánlók segítségével tudtunk CD lejátszókat, térképeket, padokat, kísérleti eszközöket, sportszereket vásárolni. Megújítottuk az ebédlő berendezését, felszerelését. Az Utazó planetárium előadásával felejthetetlen élményeket szereztünk a Gönyűi Széchenyi István Általános Iskola diákjainak.

A KÖVETKEZŐ ÉVEK SORÁN IS FONTOS FELADAT LESZ SZÁMUNKRA, HOGY SEGÍTSÜK AZ ISKOLA TERVEINEK MEGVALÓSULÁSÁT.

Amennyiben úgy gondolja, hogy céljainkkal egyetért, kérjük, hogy a befizetett adója egy százalékával segítse tanulóink boldogulását!

Kérjük, hogy rokonai és ismerősei körében is ismertesse felhívásunk tartalmát, hogy minél többen támogathassák alapítványunkat!

A felhívással egyidejűleg köszönjük a felajánlók eddigi támogatását!

 

 Az Ön és más állampolgárok által tett egy százalékos felajánlással alapítványunk vagyona közel 12 500 000,- Ft-tal gyarapodott az előző 25 esztendő alatt.

 

Alapítványunk neve:             TANULÓINKÉRT ALAPÍTVÁNY

Adószámunk:                       18526176 - 1 - 08

 

Segítségét előre is köszönjük!

 

Gönyű, 2023. március 22.

 

 

 

 

       

                     Kiss Béla                                              Burjánné Szigethy Mónika

                     igazgató                                                            a kuratórium elnöke                                                                  

Tovább

Kép

BGA -megv.

Névadónk

Gróf Széchenyi István


Gróf Széchenyi István - a Magyar Tudományos Akadémia megalapítója - 1791. szeptember 21-én született Bécsben, a nagy múltú és dúsgazdag Széchényi család ötödik gyermekeként. Apja Gróf Széchényi Ferenc, a Magyar Nemzeti Múzeum megalapítója.

Bővebben >

Bemutatkozunk

 

Tisztelt érdeklődő! Ön a Gönyűi Széchenyi István Általános Iskola honlapját nyitotta meg.

 

Régi elképzelésünk megvalósulását látja, amikor megtekinti iskolánk tájékoztató oldalait. Reméljük, hogy a következőkben meg tudjuk ismertetni iskolánk életének sokszínűségével, tanulóink eredményeivel, ünnep- és hétköznapjainkkal. Köszönjük megtisztelő érdeklődését!

Gönyű-Győr buszmenetrend

Gönyű már szelektál

Eseménynaptár

Étlap

Befektetés a jövőbe

Időjárás

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!