ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A Győri Tankerületi Központ által fenntartott köznevelési intézmények működéséhez kapcsolódóan, a gyermekek, a tanulók és törvényes képvoselőik részér...

Határtalanul! Rendhagyó óra

  1. május 23-án a Magyarság Háza Galériájában vettünk részt a Határtalanul! pályázat keretében megrendezett rendhagyó órán. Az előadásra 12:00 órai kezdettel került sor. Rövid regisztráció után elfoglaltuk helyünket, és egy színvonalas előadást hallgattunk végig, melynek témája a Csallóköz földrajzi jellemzői, természeti és környezeti sajátosságai.

 

Az előadás keretében szó volt Csallóköz földrajzi fekvéséről, természeti adottságairól, éghajlati viszonyairól, földtani adottságairól és kiemelten vízrajzáról.  Megtudtuk, hogy a legjelentősebb természeti és táji kincsei védelem alatt állnak. Legnagyobb természetvédelmi területe a Dunai ártéri erdők Tájvédelmi Körzet, amelynek tájjellege közép-európai viszonylatban kivételes. Ez a terület több szárazföldi, illetve vízi ökológiai rendszert is magában foglal. Ezek közül nagyon érdeklődve figyelték tanulóink a Duna bal parti ágrendszerének erdős területéről, Doborgaz és Szap községek közötti részről, valamint Csicsó és Kulcsod melletti, átfolyás nélküli dunai holtágakról szóló érdekességeket. Az itt hallott információk és a kirándulás keretében Csicsón személyesen megélt élmények egymást jól kiegészítve összetalálkoztak. Tanulóink aktívan vettek részt az interaktív órán. Sok ismerettel rendelkeznek, hisz Gönyű település környezetében is hasonló növény- és állatfajok találhatók. Felismerték a vízimadarakat, és többen gyakorlott horgászként a halfajtákat is. Sajnos láthattunk adatokat a talajvizek és folyók szennyezettségéről is. A régió legfontosabb energiaforrása a nap és a vízenergia. Megismertük a Bősi Vízerőmű építésének történetét, mely létesítmény igen hasznos az árvízvédelem miatt is, valamint segíti a nemzetközi hajóforgalmat. Végül betekintést nyertünk az épített környezeti és kulturális örökségébe. Ezen a ponton szintén felidézték a gyerekek a kirándulás során Kolozsnémán, Pozsonyban és Csicsón látottakat és tapasztalt élményeket.

Összességében egy közvetlen, jó hangulatú, tartalmas rendhagyó órán vettünk részt.

Horváthné Szombathelyi Rita, osztályfőnök

A rendhagyó órán készült fotók a Galáriában megtekinthetők!

Kép

BGA -megv.

Névadónk

Gróf Széchenyi István


Gróf Széchenyi István - a Magyar Tudományos Akadémia megalapítója - 1791. szeptember 21-én született Bécsben, a nagy múltú és dúsgazdag Széchényi család ötödik gyermekeként. Apja Gróf Széchényi Ferenc, a Magyar Nemzeti Múzeum megalapítója.

Bővebben >

Bemutatkozunk

 

Tisztelt érdeklődő! Ön a Gönyűi Széchenyi István Általános Iskola honlapját nyitotta meg.

 

Régi elképzelésünk megvalósulását látja, amikor megtekinti iskolánk tájékoztató oldalait. Reméljük, hogy a következőkben meg tudjuk ismertetni iskolánk életének sokszínűségével, tanulóink eredményeivel, ünnep- és hétköznapjainkkal. Köszönjük megtisztelő érdeklődését!

Gönyű-Győr buszmenetrend

Gönyű már szelektál

Eseménynaptár

Étlap

Befektetés a jövőbe

Időjárás

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!