Manó Tanoda

Iskolánk „Manó Tanodájába” hívtunk, vártunk minden 6-7 éves kisgyermeket, akik 2024 szeptemberében kezdik az 1. osztályt. Az igazgató úr szülőknek tartott iskolaérettségről szóló tájékoztatóját követően 10 alkalommal vettek részt a leendő elsősök a foglalkozásokon.

A célunk az volt, hogy megkönnyítsük az óvodából az iskolába való átmenet problémáinak leküzdését. Kiemelt szerepet kapott a szövegértés fejlesztése, szókincsbővítés, beszédfejlesztés, mozgásfejlesztés, emlékezetfejlesztés, helyes ceruzafogás kialakítása, különböző számkörökben való tájékozódás, mindez játékos feladatmegoldásokkal. Tornáztunk, játszottunk, gyurmáztunk, színeztünk, számoltunk, memóriajátékoztunk az interaktív táblán. Megismertük a leendő kis tanítványainkat és ők is bennünket. Közösen felfedeztük az iskola épületét, udvarát, így a kis óvodások már ismerősként léphetnek iskolánk falai közé szeptemberben. A vakációt követően indul a kaland, a tudás várának meghódítása.

                                                                                     Egervári Andrea és Zvezdovitsné Gangl Tímea,
a Manó tanoda szervezői és vezetői

Kép

BGA -megv.

Névadónk

Gróf Széchenyi István


Gróf Széchenyi István - a Magyar Tudományos Akadémia megalapítója - 1791. szeptember 21-én született Bécsben, a nagy múltú és dúsgazdag Széchényi család ötödik gyermekeként. Apja Gróf Széchényi Ferenc, a Magyar Nemzeti Múzeum megalapítója.

Bővebben >

Bemutatkozunk

 

Tisztelt érdeklődő! Ön a Gönyűi Széchenyi István Általános Iskola honlapját nyitotta meg.

 

Régi elképzelésünk megvalósulását látja, amikor megtekinti iskolánk tájékoztató oldalait. Reméljük, hogy a következőkben meg tudjuk ismertetni iskolánk életének sokszínűségével, tanulóink eredményeivel, ünnep- és hétköznapjainkkal. Köszönjük megtisztelő érdeklődését!

Gönyű-Győr buszmenetrend

Gönyű már szelektál

Eseménynaptár

Étlap

Befektetés a jövőbe

Időjárás

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!