Iskolánk története

A Gönyűi Széchenyi István Általános Iskola, Gönyűn, a Kossuth L. u. 65. szám alatt található.

Intézményünk fenntartója a Győri Tankerületi Központ (9022 Győr, Liszt F.u.17.) Az intézmény 4 összefüggő épületegységből áll. A legrégebbi részét 1929. szeptember 1-jén szentelte fel dr. Ragats Rezső egyházmegyei főtanfelügyelő, kanonok; a kerület országgyűlési képviselője, Turi Béla jelenlétében. A „Ratkó-korszak” gyermekeinek iskoláskorúvá válása szükségessé tette az épület bővítését, amely 1961. végére készült el. Ekkor új rész került a régi 4 tantermes iskola mellé újabb négy tanteremmel, tornaszobával és egy pedagóguslakással.

Az évek során kinőttük az épületeket és 1986-ban bővült egy új iskolaszárnnyal intézményünk - 6 tanterem, tanári szoba és mosdók, ebédlő került a meglevő iskola mellé. Így kényelmes, kultúrált körülmények közé kerültek tanulóink, pedagógusaink. Rendkívül nagy hiányt pótolt a község lakói és tanulóink számára is az impozáns tornacsarnok átadása 1995 őszén. Iskolánk így már minden adottsággal rendelkezik, ami egyaránt biztosítani tudja gyerekeink, pedagógusaink nyugodt, kényelmes körülményeit a tanuláshoz, a nevelő-oktató munkához.

Tanulóinknak módjuk van a szüneteket az iskola udvarán eltölteni.

A tanítás részben szaktantermekben folyik (informatika, fizika, kémia, testnevelés, ének-zene, rajz). A tanulószoba és a napközis csoportok délután tantermekben kapnak helyet.

Az iskola szemléltető eszközökkel megfelelően ellátott.

A szükséges eszközök beszerzése, cseréje folyamatosan – anyagi lehetőségeinknek megfelelően – történik.

Iskolánkban jól felszerelt, jól működő könyvtár áll jelenlegi és volt tanulóink, valamint pedagógusaink rendelkezésére. 

Kép

BGA -megv.

Névadónk

Gróf Széchenyi István


Gróf Széchenyi István - a Magyar Tudományos Akadémia megalapítója - 1791. szeptember 21-én született Bécsben, a nagy múltú és dúsgazdag Széchényi család ötödik gyermekeként. Apja Gróf Széchényi Ferenc, a Magyar Nemzeti Múzeum megalapítója.

Bővebben >

Bemutatkozunk

 

Tisztelt érdeklődő! Ön a Gönyűi Széchenyi István Általános Iskola honlapját nyitotta meg.

 

Régi elképzelésünk megvalósulását látja, amikor megtekinti iskolánk tájékoztató oldalait. Reméljük, hogy a következőkben meg tudjuk ismertetni iskolánk életének sokszínűségével, tanulóink eredményeivel, ünnep- és hétköznapjainkkal. Köszönjük megtisztelő érdeklődését!

Gönyű-Győr buszmenetrend

Gönyű már szelektál

Eseménynaptár

Étlap

Befektetés a jövőbe

Időjárás

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!