ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A Győri Tankerületi Központ által fenntartott köznevelési intézmények működéséhez kapcsolódóan, a gyermekek, a tanulók és törvényes képvoselőik részér...

Történelmi helyszínek, váremlékek és királyi bányavárosok a Felvidéken_Határtalanul!

Kategória : Főoldal Létrehozva: 2024.04.29 11:06

2024. április 15-18.

TÖRTÉNELMI HELYSZÍNEK, VÁREMLÉKEK ÉS KIRÁLYI BÁNYAVÁROSOK A FELVIDÉKEN

A 2023/24-es tanévben iskolánk 7. évfolyamos tanulóival a Határtalanul program keretében 4 napos osztálykiránduláson vettünk részt a Felvidéken. Történelmi helyszíneket, váremlékeket és királyi bányavárosokat látogattunk meg. Megismertük Szlovákia, a Felvidék történelmi és természeti értékeit. A gyerekek nagyon örültek a sikeres pályázatnak, hisz sok jót hallottak a programról olyan tanulóktól, akik már voltak ilyen kiránduláson. A szülőknek és gyerekeknek tartott tájékoztatás és előkészítő óra után mindenki felkészülten várta az indulást.

Tanulói élménybeszámoló a kirándulásról:

A határtalanul első napjára virradtunk. Gönyűről reggel 6:45-kor indultunk. Első állomásunk Csicsó volt, azon belül a Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda, ahol a faluról készült prezentációval vártak minket az ottani diákok. Utána saját verseket mondtak a faluról, majd elsétáltunk a Hét Vezér szoborparkhoz, ahol a szobrok nagyon szépen voltak kifaragva. Majd visszamentünk az iskolához, ahol kaptunk egy kis vendéglátást.  Ezek után tovább is haladtunk a következő állomásra, ami nem más, mint Kolozsnéma. Itt találkoztunk Szalay Rozália polgármester asszonnyal a hivatali épületben, aki elmesélte nekünk a település nevének eredetét majd a történelmét is. Számomra érdekes volt, hogy egy bizonyos temetői dombon 1000 éve temetkeznek. Majd indulni kellett a következő helyre, ami Deáki volt. Ott egy bencés templomot néztünk meg, ami nagyon szép volt. Itt felvettük az idegenvezetőnket Vali nénit, aki egész utunkat végig kísérte. Majd tovább haladtunk Galántára. Ott egy kastélyparkban sétáltunk és egy kicsit megpihentünk (láttunk véletlen egy bokszolót is, akiről kiderült, hogy világbajnok volt). Ötödik megállónk Pozsony volt, ahol megnéztük a Szent Márton Dómot, a Tűztornyot, Óratornyot és itt tettünk egy kis kitérő városnéző sétát. Sajnos az időjárás nem szerette volna ezt hosszúra nyújtani, így elindultunk a szálláshelyünkre, Felsőszelire. Egy kicsit rosszul lett megoldva a szobabeosztás, mert 6 ember a főépületben maradt, ahová mindig mentünk reggelizni és vacsorázni. Az osztály másik része meg majdnem 2 utcányira lévő épületbe szállt meg, ahogy én is. Na, de nekiálltunk kicsit felfedezni a szobáinkat, majd elindultunk vacsorázni, ami nagyon finom volt. Jó volt, hogy többször is lehetett kérni. Aztán visszamentünk és lefeküdtünk aludni.

 

Tovább

Igazgatói pályázat

Kategória : Főoldal Létrehozva: 2024.04.24 13:55

A Győri Tankerületi Központ pályázatot hirdetett igazgatói munkakör ellátására, a Gönyűi Széchenyi István Általános Iskolában. A hirdetésre benyújtott érvényes pályázat - készítőjének hozzájárulásával -itt letölthető és olvasható.

Pósán Zsuzsanna igh.

 

Tovább

Beiratással kapcsolatos tájékoztató

Kategória : Főoldal Létrehozva: 2024.03.20 11:20

beiratás_202425.JPG

Azok a szülők, akik még nem rendelkeznek KRÉTA belépési azonosítókkal (figyelmeztetés) az e-Ügyintézés felületére a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap címen tudnak a jobb felső sarokban található Bejelentkezés – gombra kattintva ideiglenesen regisztrálni, majd a BAI-folyamatot kiválasztva tudják a kérelmüket beküldeni az intézményhez.

Azok a szülők, akik már rendelkeznek KRÉTA belépési azonosítókkal (figyelmeztetés) az e-Ügyintézés felületére, az e-Ellenőrzőn keresztül tudnak átlépni az e-Ügyintézésbe és szintén ott kiválasztva a BAI-folyamatot tudják a gyermeküket beiratkoztatni.

Az elektronikus űrlap kitöltésének a részletes leírása és az űrlap részletes szerkezete az alábbi KRÉTA Tudásbázis oldalon tekinthető meg: 

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106

A BÁI szülői tájékoztató letölthető itt.

A Kréta felület használatával kapcsolatos útmutató letölthető itt.

 

Tovább

Közlemény az általános iskolai beiratkozásról

Kategória : Főoldal Létrehozva: 2024.03.14 11:20

A Közlemény itt letölthető.

Képkivágás44.JPG

Tovább

Kép

BGA -megv.

Névadónk

Gróf Széchenyi István


Gróf Széchenyi István - a Magyar Tudományos Akadémia megalapítója - 1791. szeptember 21-én született Bécsben, a nagy múltú és dúsgazdag Széchényi család ötödik gyermekeként. Apja Gróf Széchényi Ferenc, a Magyar Nemzeti Múzeum megalapítója.

Bővebben >

Bemutatkozunk

 

Tisztelt érdeklődő! Ön a Gönyűi Széchenyi István Általános Iskola honlapját nyitotta meg.

 

Régi elképzelésünk megvalósulását látja, amikor megtekinti iskolánk tájékoztató oldalait. Reméljük, hogy a következőkben meg tudjuk ismertetni iskolánk életének sokszínűségével, tanulóink eredményeivel, ünnep- és hétköznapjainkkal. Köszönjük megtisztelő érdeklődését!

Gönyű-Győr buszmenetrend

Gönyű már szelektál

Eseménynaptár

Étlap

Befektetés a jövőbe

Időjárás

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!