ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A Győri Tankerületi Központ által fenntartott köznevelési intézmények működéséhez kapcsolódóan, a gyermekek, a tanulók és törvényes képvoselőik részér...

AKTUÁLIS ISKOLAI HÍREK

Kategória : Főoldal Létrehozva: 2024.06.28 10:36

Tovább

Barangolás a digitális tartalmak birodalmában

Kategória : Főoldal Létrehozva: 2024.06.07 07:30

Határtalanul: okosdoboz, játék

Informatika órán az okosdoboz internetes oldalon a Határtalanul kiránduláshoz kapcsolódó játékot játszottunk. Pozsony, Besztercebánya és Selmecbánya városaival foglalkoztunk. Összesen 10db feladat volt. Besztercebányához 4 feladat tartozott, míg a másik kettőhöz 3. Keresztrejtvényt kellett megoldani, sok olyan látványossággal kapcsolatban, amit meglátogattunk. Egy pár információ nem jutott eszünkbe, ezért utánanéztünk. Volt képkirakó is Besztercebányáról, és a templomot, amit ki kellett rakni, felismertem. Olyan feladat is volt, amiben ki kellett választani a helyes megoldást, és odahúzni a képhez. Szent Márton dómról volt egy igaz-hamis, amiben ki kell választani, hogy melyik uralkodókat koronázták ott. Selmecbányai játékban alapvető tényeket kellet beazonosítani. Sok játékból új dolgokat tanultam meg a városokról. Nem mindegyik feladatnál volt egyértelmű, hogy mit kell pontosan csinálni, de a végén rájöttünk és kisegítettük egymást. Mindenki jól érezte magát ezen az órán és közben új tudásra tettünk szert.

Nagy Lily Ann 7.

Tovább

Határtalanul! Rendhagyó óra

Kategória : Főoldal Létrehozva: 2024.06.07 07:23
  1. május 23-án a Magyarság Háza Galériájában vettünk részt a Határtalanul! pályázat keretében megrendezett rendhagyó órán. Az előadásra 12:00 órai kezdettel került sor. Rövid regisztráció után elfoglaltuk helyünket, és egy színvonalas előadást hallgattunk végig, melynek témája a Csallóköz földrajzi jellemzői, természeti és környezeti sajátosságai.

 

Tovább

Történelmi helyszínek, váremlékek és királyi bányavárosok a Felvidéken_Határtalanul!

Kategória : Főoldal Létrehozva: 2024.04.29 11:06

2024. április 15-18.

TÖRTÉNELMI HELYSZÍNEK, VÁREMLÉKEK ÉS KIRÁLYI BÁNYAVÁROSOK A FELVIDÉKEN

A 2023/24-es tanévben iskolánk 7. évfolyamos tanulóival a Határtalanul program keretében 4 napos osztálykiránduláson vettünk részt a Felvidéken. Történelmi helyszíneket, váremlékeket és királyi bányavárosokat látogattunk meg. Megismertük Szlovákia, a Felvidék történelmi és természeti értékeit. A gyerekek nagyon örültek a sikeres pályázatnak, hisz sok jót hallottak a programról olyan tanulóktól, akik már voltak ilyen kiránduláson. A szülőknek és gyerekeknek tartott tájékoztatás és előkészítő óra után mindenki felkészülten várta az indulást.

Tanulói élménybeszámoló a kirándulásról:

A határtalanul első napjára virradtunk. Gönyűről reggel 6:45-kor indultunk. Első állomásunk Csicsó volt, azon belül a Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda, ahol a faluról készült prezentációval vártak minket az ottani diákok. Utána saját verseket mondtak a faluról, majd elsétáltunk a Hét Vezér szoborparkhoz, ahol a szobrok nagyon szépen voltak kifaragva. Majd visszamentünk az iskolához, ahol kaptunk egy kis vendéglátást.  Ezek után tovább is haladtunk a következő állomásra, ami nem más, mint Kolozsnéma. Itt találkoztunk Szalay Rozália polgármester asszonnyal a hivatali épületben, aki elmesélte nekünk a település nevének eredetét majd a történelmét is. Számomra érdekes volt, hogy egy bizonyos temetői dombon 1000 éve temetkeznek. Majd indulni kellett a következő helyre, ami Deáki volt. Ott egy bencés templomot néztünk meg, ami nagyon szép volt. Itt felvettük az idegenvezetőnket Vali nénit, aki egész utunkat végig kísérte. Majd tovább haladtunk Galántára. Ott egy kastélyparkban sétáltunk és egy kicsit megpihentünk (láttunk véletlen egy bokszolót is, akiről kiderült, hogy világbajnok volt). Ötödik megállónk Pozsony volt, ahol megnéztük a Szent Márton Dómot, a Tűztornyot, Óratornyot és itt tettünk egy kis kitérő városnéző sétát. Sajnos az időjárás nem szerette volna ezt hosszúra nyújtani, így elindultunk a szálláshelyünkre, Felsőszelire. Egy kicsit rosszul lett megoldva a szobabeosztás, mert 6 ember a főépületben maradt, ahová mindig mentünk reggelizni és vacsorázni. Az osztály másik része meg majdnem 2 utcányira lévő épületbe szállt meg, ahogy én is. Na, de nekiálltunk kicsit felfedezni a szobáinkat, majd elindultunk vacsorázni, ami nagyon finom volt. Jó volt, hogy többször is lehetett kérni. Aztán visszamentünk és lefeküdtünk aludni.

 

Tovább

Kép

BGA -megv.

Névadónk

Gróf Széchenyi István


Gróf Széchenyi István - a Magyar Tudományos Akadémia megalapítója - 1791. szeptember 21-én született Bécsben, a nagy múltú és dúsgazdag Széchényi család ötödik gyermekeként. Apja Gróf Széchényi Ferenc, a Magyar Nemzeti Múzeum megalapítója.

Bővebben >

Bemutatkozunk

 

Tisztelt érdeklődő! Ön a Gönyűi Széchenyi István Általános Iskola honlapját nyitotta meg.

 

Régi elképzelésünk megvalósulását látja, amikor megtekinti iskolánk tájékoztató oldalait. Reméljük, hogy a következőkben meg tudjuk ismertetni iskolánk életének sokszínűségével, tanulóink eredményeivel, ünnep- és hétköznapjainkkal. Köszönjük megtisztelő érdeklődését!

Gönyű-Győr buszmenetrend

Gönyű már szelektál

Eseménynaptár

Étlap

Befektetés a jövőbe

Időjárás

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!